Μια διαφορετική επιλογή - O p t i m i s m

Μια διαφορετική επιλογή

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021
Αναρωτιέσαι πως θα ήταν η ζωή σου, αν τότε… έκανες άλλες επιλογές.


Άλλες σπουδές, άλλη πόλη, άλλος σύντροφος, άλλη επαγγελματική σταδιοδρομία.


Θα ήσουν ίσως πιο πλούσιος. Ίσως να είχες αποκτήσει και εκείνο το εξοχικό που ανοίγεις την πόρτα και βουτάς κατευθείαν στην καταγάλανη θάλασσα.


Μπορεί να είχες αγοράσει και εκείνο το δεκάμετρο ιστιοφόρο που πάντα θαύμαζες στο prospectus.


Μπορεί να είχες και την δυνατότητα να ταξιδεύεις περισσότερο, γνωρίζοντας όλο τον κόσμο. Κάτι που πάντα λάτρευες και λαχταρούσες. Μπορεί!!!



Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχες πολλές επιπλέον ευκαιρίες στη ζωή σου. Αλλά θα ήσουν αληθινά ευτυχισμένος?



Ενώ τώρα. Κοιτάς το μικρό γλυκό προσωπάκι του μικρούλη σου που κοιμάται ήσυχα, σχεδόν αγγελικά και νιώθεις η ψυχή σου να γεμίζει με ευφορία. Χαμογελάς σχεδόν άθελά σου.



Ετοιμάζεις το φαγητό


και περιμένεις να έρθει ο σύντροφός σου, τα παιδιά σου να φάτε όλοι μαζί, να γελάσετε, να πείτε αστεία, να συζητήσετε, ίσως και να τραγουδήσετε, γιατί όχι, και αισθάνεσαι ότι έχεις κατακτήσει τα πάντα.



Τελικά είναι τόσο απλή η ευτυχία. Και τόσο κοντά σου. Σχεδόν σε ακουμπάει, σε αγγίζει. Νιώθεις την ανάσα της πάνω στο πρόσωπό σου. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Για να μπορέσεις να την ανακαλύψεις. Και να την κάνεις κομμάτι της ζωής σου.



Σίγουρα θα ήθελες και όλα τα παραπάνω. Και μακάρι να μπορούσες να τα αποκτήσεις. Αλλά αισθάνεσαι ότι είναι τόσο λίγα για σένα, τόσο μικρά για να τα αναζητάς και να αγχώνεσαι.


Αυτό το μωρό που ακόμα κοιμάται, και το άλλο που δεν είναι αυτή τη στιγμή εδώ, αλλά βρίσκεται στη σκέψη και στη ψυχή σου, μαζί με όλη σου την οικογένεια, είναι ο δικός σου υπέροχος κόσμος που δεν θα τον άλλαζες ποτέ και με τίποτα.



Και είσαι πραγματικά πετυχημένος και ευτυχισμένος. Και ναι, τώρα το αισθάνεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.