Σε φθινοπωρινό mood! - O p t i m i s m

Σε φθινοπωρινό mood!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη. Το κρύο άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, και εμείς αρχίζουμε να σχεδιάζουμε.


Φαντάζομαι ότι όλοι πλέον έχουμε στρώσει τα βαριά χαλιά και αναζητούμε ιδέες για διακόσμηση και ανανέωση.


Ας ψάξουμε λοιπόν μαζί να βρούμε τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα κάνουν πιο ζεστό και πιο χειμωνιάτικο το σπίτι μας.


Ξεκινάμε από ριχτάρια σε όμορφα φθινοπωρινά χρώματα (πορτοκαλί, κίτρινο, σκούρο κόκκινο, καφέ…) και απαλή και ζεστή υφή.


Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω σε αυτά θα χουχουλιάζουμε και θα ξεκουραζόμαστε για ένα πολύ…. μεγάλο διάστημα.


Οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα βαλάντια. Φροντίζουμε να ταιριάζουν με τα έπιπλα, τα χαλιά αλλά και με τα χρώματα που είναι βαμμένοι οι τοίχοι μας.



Θα ήταν όμορφο να τα ρίξουμε ανάλαφρα επάνω στα έπιπλα και να ξεκολλήσουμε από το πρότυπα των γονιών μας που απλώς τα κάλυπταν όλα. (Για να μην λερώσουν? Να μην χαλάσουν? - Οι γνώμες διίστανται). Εμάς μας ενδιαφέρει να ζούμε τον καναπέ και όχι να ξεχνάμε πως είναι, σκεπασμένος σαν  να κρυώνει.


Φυσικά φροντίζουμε να εφοδιασθούμε με νέες θήκες χειμωνιάτικες για τα μικρά μαξιλαράκια που είναι πάνω στον καναπέ και στις πολυθρόνες.


Τώρα που έρχεται ο χειμώνας αφήνουμε  (επιμελώς ατημέλητα) μαξιλάρες και στο πάτωμα, πάνω στο παχύ χαλί.  Έτσι καθόμαστε και πιο άνετα κάτω είτε για να διαβάσουμε, είτε για να χαζέψουμε παλιά άλμπουμ με φωτογραφίες, είτε....ότι επιθυμεί ο καθένας μας.



Στο τραπεζάκι του σαλονιού πολλά κεριά (και αρωματικά – είναι υπέροχα) σε όμορφα χρώματα και σχέδια και


μεγάλες πιατέλες με συνθέσεις αποτελούμενες από κουκουνάρες, ξερά φύλλα, στικ κανέλας και ξύλα διακοσμητικά δημιουργούν μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα, που θα χαρούμε τις κρύες νύχτες που ακολουθούν.



Μην ξεχνάμε τα λουλούδια που ομορφαίνουν τον χώρο και χαρίζουν καλή διάθεση, χαλάρωση, ισορροπία και θετική αύρα. Διαλέγουμε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου ή και μεγάλα βάζα με αποξηραμένα ή και φρέσκα φθινοπωρινά λουλούδια.


Αν δεν έχουμε καλά θα ήταν να προμηθευτούμε φωτιστικά επιδαπέδια και μη, για πιο απαλό φωτισμό και πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.


Φυσικά μην παραλείψουμε να αγοράσουμε κρασιά και λιχουδιές για την λιγούρα που θα μας πιάνει το βραδάκι, που θα σκοτεινιάζει από τόσο νωρίς άλλωστε και λόγω της επερχόμενης αλλαγής της ώρας.


Σημασία έχει να νιώθουμε όμορφα και να περνάμε καλά με τους αγαπημένους μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.