10+1 τρόποι για να φαίνεσαι πιο νέα - O p t i m i s m

10+1 τρόποι για να φαίνεσαι πιο νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

Έχεις φθάσει σε μία ηλικία που δεν χαίρεσαι και τόσο να την αποκαλύπτεις. Προτιμάς μάλλον να αναφέρεσαι στα κιλά σου και λιγότερο ή και καθόλου στον αριθμό των κεριών που θα σβήσεις εφέτος. Και όμως αν αναλογιστείς όσα έζησες και όσα έμαθες, μάλλον θα πρέπει να νιώθεις περήφανη.



Παρόλα αυτά αν αισθάνεσαι ότι πρέπει να κρύβεις χρόνια και να δείχνεις πιο νέα θα πρέπει να μάθεις κάποια τρικ που θα σε βοηθήσουν ουσιαστικά.


1.  Ο καλός και αρκετός ύπνος. Είναι το πιο φυσικό και ανέξοδο καλλυντικό ώστε να ξεκουράζεται το πρόσωπο σου και να ξυπνάς με μάτια χωρίς αυτούς τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς 7 με 8 ώρες ύπνου την ημέρα κάνει θαύματα.


2.  Πες ναι στα φρούτα. Ιδίως σε αυτά που έχουν βιταμίνη C που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης. Προσάρμοσέ τα στη διατροφή σου και θα νιώθεις ευεξία.


3.  Περπάτημα. Τόσο ώστε να μην κουραστείς.  Πέρα από τα οφέλη που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει, σε βοηθάει να διατηρήσεις σε καλή φόρμα το σώμα σου και σου  δημιουργεί  μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης.


4.  Καλός καθαρισμός του προσώπου και σωστή ενυδάτωση βοηθάει το δέρμα σου να φαίνεται φωτεινό και φρέσκο. Η κρέμα σου εκτός από αντιγηραντικές φρόντισε να έχει και αντιηλιακές ιδιότητες, γιατί ο ήλιος όσο υπέροχος φαίνεται, τόσο μπορεί να σου κάνει κακό αν τον αγνοήσεις.




5.  Εφάρμοσε κάποιες ασκήσεις για να προλάβεις ή και για να καταπολεμήσεις την χαλάρωση.



6.  Επισκέψου τον κομμωτή σου και με την βοήθειά του διάλεξε ένα κούρεμα που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη. Δοκίμασε αφέλειες που καλύπτουν τις ρυτίδες και σε γλυκαίνουν. Μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις ανταύγειες για να γλυτώσεις από τις πρώτες ενοχλητικές άσπρες τρίχες που εμφανίσθηκαν ακάλεστες στο υπέροχο κεφαλάκι σου.


7.  Μην αμελήσεις να ασχοληθείς με τα χέρια σου, που είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο όσο περνούν τα χρόνια, αλλά και τα πόδια σου που σου θυμίζουν, πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει στη ζωή σου. Κατάλληλες κρέμες και προϊόντα θα σε βοηθήσουν να τα φροντίζεις και να τα περιποιείσαι.


8.  Πρόσεξε το μακιγιάζ σου. Δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα έντονο και με πολλά χρώματα. Θα σου ταίριαζε κάτι ανάλαφρο με έμφαση στα μάτια και στα χείλη. Σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι πιο όμορφη και πιο νέα, χωρίς υπερβολές.




9.  Τα casual ρούχα με t-shirt, στενά τζιν και πολύχρωμα αξεσουάρ θα σε βοηθήσουν σίγουρα να αφαιρέσεις  χρόνια από την πραγματική σου ηλικία και θα σε κάνουν να αισθανθείς υπέροχα.


10.              Σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που φοράνε αρώματα που περιέχουν grapefruit, τείνουν να θεωρούνται 5-10 χρόνια νεότερες απ’ ό,τι πραγματικά είναι.


10+1.           Και για το τέλος: Θυμήσου ποιο παιχνίδι σου άρεσε όταν ήσουν παιδί και ξεκίνα να το παίζεις όσο πιο συχνά μπορείς, είτε είναι ποδήλατο, σχοινάκι, χορός, κολύμβηση….. Ότι και αν είναι θα σε κάνει να ξανανιώσεις. Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.