Θα γίνω καλή γιαγιά? - O p t i m i s m

Θα γίνω καλή γιαγιά?

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2020
Το παιδί σου σου χάρισε ένα εγγόνι.



Αισθάνεσαι υπέροχα. Αυτό το μικρό αγγελούδι νοιώθεις ότι είναι η συνέχεια του δικού σου μωρού, που έχει μεγαλώσει και έχει φτιάξει την δική του φωλιά και τη δική του οικογένεια.
Εύχεσαι να είναι πάντα γερό και ευτυχισμένο μαζί με τους γονείς του.
Ανατρέχεις στο παρελθόν αναζητώντας απαντήσεις στο τότε, μη γνωρίζοντας πώς να αντιμετωπίσεις την νέα κατάσταση.
Οι μνήμες σου λίγο θαμπές βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού σου, αλλά το συναίσθημα είναι έντονο.
Κοιτάς αυτό το νέο πλασματάκι και συγκινείσαι. Το παίρνεις αγκαλιά και γεμίζει ο κόσμος σου από φως και χρώματα.


Και αρχίζεις και ψάχνεσαι. Θυμάσαι πόσο εσύ αγαπούσες τη δική σου γιαγιά, και αναρωτιέσαι αν θα καταφέρεις να εμπνεύσεις τέτοια συναισθήματα στο δικό σου εγγονάκι.


Αισθάνεσαι την επιθυμία να μείνεις μόνη μαζί του για να γνωριστείτε καλύτερα. Το χαϊδεύεις, του μιλάς με απαλή φωνή, του τραγουδάς.

Και εκείνο ανταποκρίνεται. Και σου χαμογελάει. Και νοιώθεις ότι έχεις κατακτήσει όλο τον κόσμο.



Πάντα θα βρίσκεσαι σε μία αντιπαράθεση με το παιδί σου ως προς την ανατροφή του. Άλλες συνήθειες τότε, άλλες τώρα. Εσύ είχες πάντα το παιδί μπρούμυτα, τώρα οι γιατροί λένε ανάσκελα, εσύ πάντα το κρατούσες όρθιο να ρευτεί μετά το γεύμα, τώρα λένε αν περάσει λίγη ώρα και δεν τα καταφέρει, άστο όταν θελήσει. Άλλα χρόνια, άλλες απόψεις. Αλλά η αγάπη παραμένει ανεξάντλητη.



Εσύ δεν επιθυμείς να επιβάλεις την άποψή σου και να εφαρμόσεις τα δικά σου πιστεύω στην διαπαιδαγώγησή του. Αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση των γονιών του και είναι απόλυτα σεβαστό.


Απλώς θέλεις να είσαι η γιαγιά του. Αυτή που πιθανόν θα το κανακεύει λίγο περισσότερο, που θα καλύπτει τις αταξίες του, που θα του φτιάχνει το αγαπημένο του φαγητό, που θα το πηγαίνει στο πάρκο να παίξει, που θα μοιράζεται τα μυστικά του.




Και θέλεις η σχέση σας να εξελιχθεί έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να έρχεται να σε βλέπει επειδή το αισθάνεται και όχι γιατί του το επιβάλουν οι γονείς του.


Και όταν έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια ανησυχία, κάποιο φόβο να σε εμπιστεύεται και να ζητάει την βοήθειά σου, ώστε να μπορείς να στέκεσαι δίπλα του σε όλα.



Και όταν αισθάνεται χαρούμενο, ευτυχισμένο να μοιράζεται και μαζί σου αυτή την αίσθηση.



Πιστεύω ότι όλα αυτά μόνο με την πολύ αγάπη μπορείς να τα πετύχεις, οπότε μην ανησυχείς, από αγάπη έχεις περίσσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.