Διακοπές με το μωρό!!! - O p t i m i s m

Διακοπές με το μωρό!!!

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020

Μέχρι χθες ήσασταν μόνο ένα ερωτευμένο και ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν  λοιπόν σας ερχόταν η διάθεση αρπάζατε το αυτοκίνητο σας και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Όλα στα πόδια σας. Ότι διαλέγατε: θάλασσα, πεδιάδα, βουνό, ποτάμι, λίμνη. Ότι κάνατε κέφι. Φορτώνατε τις βαλίτσες σας, την σκηνούλα σας (εάν διαλέγατε camping)  και τα υπόλοιπα εφόδιά σας,  και η ζωή σας ανήκε.


Τώρα όμως? Τα πράγματα είναι λίγο(???) διαφορετικά. Βλέπετε στην παρέα σας προστέθηκε με καθαρά δική σας επιλογή  και ένας νέος μουσαφίρης. Το μωρό σας! Το παιδί σας! Το λέτε και σχεδόν δεν το πιστεύετε. Το καμάρι σας!
Αλλά η αλήθεια είναι, ότι έχει φέρει τη ζωή σας τούμπα. Και το απολαμβάνει. Και το χαίρεται. Και είναι κολλημένο πάνω σας σαν βδέλλα. Αλλά αυτή η εξάρτηση του πάνω σας, σας ικανοποιεί στο έπακρο και σας δίνει φτερά για να πετάξετε.



Ετοιμάζεστε λοιπόν για οικογενειακές διακοπές πλέον. Το οποίο σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι μάλλον πρέπει να κουβαλήσετε όλο το σπίτι μαζί σας. Φανταστείτε το σαν μια μικρή μετακόμιση.


Αρχίζετε και γράφετε λοιπόν μια τεράστια λίστα με τα πράγματα του μωρού, που πρέπει να τα έχει όλα. Πάνες, αλλαξιές, σαλιάρες, ρούχα (αρκετά για να μην χρειαστεί να πλένετε και στις διακοπές σας), παπούτσια, μαγιό, πετσέτες, καπέλα, αντηλιακά, ομπρέλες, ψάθες, καπέλα,  κουβαδάκια, σωσίβια, γάλατα, τροφές, μπιμπερό, πιπίλες, πιατάκια, κουταλάκια, το multi για το άλεσμα , τον θερμαντήρα για το ζέσταμα κλπ. κλπ. κλπ.
Δεν πρέπει να ξεχάσετε το καρότσι και φυσικά και το καθισματάκι του αυτοκινήτου, που πολύ χώρο σας τρώει αλλά είναι απαραίτητο και φυσικά και τα παιχνίδια του μωρού σας.


Η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και προσπαθείτε πλέον να χωρέσετε όλη αυτή την προίκα στο πορτ-μπαγκάζ και συνειδητοποιείτε ότι για εσάς και τον σύντροφό σας έχει περισσέψει ένας πολύ μικρός χώρος και μάλλον πρέπει να αφαιρέσετε και άλλα δικά σας  για να κλείσει κάποια στιγμή η πόρτα.



Και όλη αυτή η ετοιμασία λίγο σας αγχώνει. Αλλά ευτυχώς δεν κρατάει πολύ. Και μόνο που το βλέπετε να κάθεται στην πίσω θέση, δεμένο στο καρεκλάκι του και να σας κοιτάζει με ανυπομονησία και χαρά όλη η ταλαιπωρία χάνεται, σβήνει. Τα μάτια του, το χαμόγελό του σας αποζημιώνει και με το παραπάνω.



Η χαρά του να είστε με το μωρό σας, τα γιατρεύει όλα. Ανάβετε την μηχανή, ανοίγετε το ραδιόφωνο, χαμογελάτε στο μωρό σας και στον σύντροφό σας και το ταξίδι αρχίζει.



Και με το μυαλό σας κάνετε εικόνα όσα σκέφτεστε. Το βλέπετε καθισμένο στην ψάθα, να παίζει με την άμμο και το νερό. 



Να γεμίζει και να αδειάζει τα κουβαδάκια του και να φτιάχνει πύργους με την βοήθεια σας πάντα. Είναι τόσο μικρό άλλωστε. 



Και μετά το φαντάζεστε καθισμένο στο σωσίβιό του να κουνάει τα ποδαράκια του και να χαίρεται στο απαλό του δέρμα το νερό της θάλασσας. Και να γελάει. Και να παίζει και να πιτσιλάει τα πάντα γύρω του.


Αυτές οι στιγμές είναι που μετράνε και ισοφαρίζουν όλη την φασαρία για την ετοιμασία των διακοπών. Και μετά εσείς με την φωτογραφική και την βιντεοκάμερα, να αποθανατίζετε κάθε γκριμάτσα, κάθε χαμόγελο και κάθε σκανδαλιά του. Και να φουσκώνετε από περηφάνεια.


Γιατί αυτή είναι η ευτυχία και εσείς την ζείτε και την απολαμβάνετε δίπλα στο μωρό σας και στον σύντροφό σας. Πλάι στην οικογένειά σας!!!



Καλό καλοκαίρι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.