Και όλο τρέχεις να προλάβεις! - O p t i m i s m

Και όλο τρέχεις να προλάβεις!

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2020
Διαβάζεις συνέχεια στα περιοδικά, ενημερώνεσαι από το διαδίκτυο, βλέπεις στις εκπομπές στην τηλεόραση,



για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να είσαι όμορφη, με αψεγάδιαστο πρόσωπο, με βελούδινη επιδερμίδα, με τεράστιες βλεφαρίδες, με σαρκώδη χείλη, με απαλά μαλλιά, με τέλειες αναλογίες. 


Πώς να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά, πως να γλυτώσεις από τη κυτταρίτιδα. Επιπλέον πώς να είσαι χαρούμενη, ευδιάθετη, κοινωνική, χαριτωμένη, πανέξυπνη, να μάθεις να ελίσσεσαι, να μπορείς να ελέγχεις τις καταστάσεις, να καταφέρνεις να προβλέπεις τα αποτελέσματα.


Συγχρόνως πώς να είσαι κομψή, να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας, να γνωρίζεις ποια σχέδια και χρώματα είναι φέτος στη μόδα, αν μπορείς να συνδυάσεις ίδιο χρώμα παπούτσια με τσάντα ή για φέτος θεωρείται τελείως απαγορευτικό. Να ενημερωθείς για αξεσουάρ, κοσμήματα. Γενικά πως να είσαι τέλεια. Και πως μπορείς να το πετύχεις.


Εννοείται ότι πρέπει να έχεις μάθει να φτιάχνεις τα τέλεια gourmet πιάτα και να προσφέρεις στους καλεσμένους σου τις υπέροχες και γευστικές σπιτικές, πάντα από τα χεράκια σου,  τούρτες και γλυκά.


Αν σκεφτείς σε πόσα τρυπάκια έχεις μπει και ακολουθείς, μάλλον θα απογοητευθείς, θα τρομάξεις, θα θυμώσεις. Και ίσως καταλάβεις ότι απλώς κάποιος κάνει παιχνίδι στις πλάτες σου και κερδίζει πολλά! από αυτό.



Ξεκίνησες λοιπόν και διάβασες, κράτησες σημειώσεις, αλλά…. Κατέληξες σε ένα μεγάλο, σε ένα τεράστιο, σε ένα γιγαντιαίο αλλά…
Αν τα κάνεις όλα αυτά, με μαθηματική ακρίβεια, δεν μιλάς χωρίς τεκμηριωμένες αποδείξεις, θα πρέπει να βρίσκεσαι καθημερινά, τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σε μια εγρήγορση, σε μία υπερπροσπάθεια, σε ένα αγώνα.


Και τότε πότε θα καταφέρεις να ζήσεις? Πότε θα παίξεις με τα παιδιά σου, θα γελάσεις με τους φίλους σου, θα διαβάσεις κάτι που σου αρέσει, θα συναντήσεις τους αγαπημένους σου? Πότε θα ξαπλώσεις, πότε θα ξεκουραστείς, πότε θα κοιμηθείς? 


Μήπως όλα αυτά που σου προτείνουν είναι απλά ανέφικτα και τζάμπα αγχώνεσαι και προσπαθείς να τα πετύχεις? Μήπως κυνηγώντας το ιδανικό, απλά χαραμίζεις  και χάνεις ένα τεράστιο κομμάτι από τη ζωή σου? 


Και μήπως όπως λέει και ο Σεφέρης στο υπέροχο ποίημα: “ Πήραμε τη ζωή μας· λάθος! κι αλλάξαμε ζωή.


Δεν γνωρίζεις. Απλά αναρωτιέσαι και αρχίζεις να το ψάχνεις λίγο καλύτερα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.