Πόσα like πήρες σήμερα? - O p t i m i s m

Πόσα like πήρες σήμερα?

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2020

Και βρέθηκες ξαφνικά και εσύ στο τρυπάκι του like. Φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα γραμμένα με αγάπη, με μεράκι, με χαρά. Και μετά σε τρώει. Πόσοι το είδαν? Πόσοι ανταποκρίθηκαν, πόσοι έκαναν like? Γιατί το συγκεκριμένο δεν έτυχε καλής αποδοχής? Τι έκανα και δεν τους άρεσε?



Και όμως. Σκέψου. Δεν υπάρχει λόγος. Φωτογραφίζεσαι για τον εαυτό σου. Για να κρατήσεις εσύ την όμορφη ανάμνηση. Για σένα είναι οι στιγμές, για σένα και για κανέναν άλλο. Ακόμα και αν πάρεις 10, 100, 1000, 10000 likes  στο Instagram κανένας δεν θα το θυμάται. Μόνο εσύ που το έζησες. Οπότε μην προβληματίζεσαι. Σημασία έχει να ζεις όμορφα πράγματα, να φωτογραφίζεις τη στιγμή στο μυαλό σου, στη ψυχή σου.



Ξεκόλλα από το σύστημα που σε οδηγεί στο κοπάδι. Είσαι ανεξάρτητος και ελεύθερος άνθρωπος που διαχειρίζεται και χαίρεται τη ζωή του ανεξάρτητα από τους «φίλους» σε εισαγωγικά.



Ζήσε με τους πραγματικούς, αληθινούς, υπαρκτούς φίλους που βρίσκονται δίπλα σου και νοιάζονται για σένα, όπως ενδιαφέρεσαι και αγαπάς και εσύ αυτούς και μην αγχώνεσαι για τον πλασματικό κόσμο του διαδικτύου.


Αυτός ο ψηφιακός κόσμος απλώς καλύπτει την ανάγκη σου να εξωτερικεύσεις κάποιες σκέψεις σου, κάποιες ιδέες σου. Αν σου αρέσει να γράφεις, να δημοσιεύεις φωτογραφίες, σκέψεις, ιδέες,  κάντο, αλλά για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλο. 




Αν σε κάποιους αρέσει αυτό είναι υπέροχο και ευχάριστο. Σίγουρα θα χαρείς όταν ανταποκριθούν στις δημοσιεύσεις σου και σε επιβραβεύσουν με όμορφα σχόλια και πολλά "μου αρέσει" ή "είναι τέλειο".  Θα αισθανθείς δικαιωμένος και αποδεκτός. Αλλά  μην στενοχωριέσαι αν σε άλλους φανεί αδιάφορο και δεν συμφωνούν.  Δεν χρειάζεται να πέσεις και στα πατώματα επειδή δεν.... Και όπως λέει και το τραγούδι: «Σ΄όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.