Για σένα: 12 τρόποι για να ζήσεις μια υπέροχη μέρα! - O p t i m i s m

Για σένα: 12 τρόποι για να ζήσεις μια υπέροχη μέρα!

Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2020
Η ζωή τρέχει και δεν την προλαβαίνεις. Προσπαθείς να είσαι τέλεια σε όλα αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία αισθάνεσαι ότι έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου.


Σίγουρα όλο και κάτι μένει ημιτελές, άσε που πολλές φορές αισθάνεσαι ότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν και αναζητούν από εσένα πολύ περισσότερα από όσα μπορείς να τους προσφέρεις. Είτε είναι ο σύντροφος σου, είτε τα παιδιά σου, ακόμα και οι γονείς σου ή και οι φίλοι σου.


Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο και δεν μπορείς να ευχαριστηθείς την ζωή σου. Κάτι πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις τα δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητά σου.


Οι επιλογές είναι αποκλειστικά και μόνο δικές σου. Προσπάθησε να ακολουθήσεις όποιες ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες και στις προτιμήσεις σου και σίγουρα θα βρεις την χαρά και την ισορροπία στη ζωή σου:


1. Διάλεξε μία ημέρα (την εβδομάδα – τον μήνα: η επιλογή δική σου) να είναι αποκλειστικά για σένα και μόνο για σένα. Αν έχεις μικρά παιδιά φρόντισε να πάνε στη γιαγιά τους, στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο….Αν τα παιδιά σου είναι μεγάλα, ακόμα καλύτερα (Δεν θα νιώθεις και τύψεις). 


2. Μην σηκωθείς απότομα από το κρεββάτι. Τεντώσου ώστε να ξυπνήσει και το σώμα σου μαζί με το μυαλό σου και αν δεν βαριέσαι κάνε λίγη γυμναστική. Θα σε τονώσει όχι μόνο σωματικά, αλλά κυρίως θα σου ανεβάσει την ψυχολογία. Και θα αποβάλει το άγχος και το στρες.


3. Στη συνέχεια δεν χρειάζεται να κάνεις ντους τρέχοντας σαν αθλητής στον Μαραθώνιο.


Ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια θα σε ανανεώσει.




4. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι ένα πλούσιο πρωινό. Μην διστάσεις να ετοιμάσεις κάτι τέλειο μόνο για τον εαυτό σου. Χυμός φυσικών φρούτων, τοστ με ζαμπόν και κασέρι, φρυγανισμένο και βουτυρωμένο ψωμί με μέλι και μαρμελάδες, κρουασάν, κέικ και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου.


5. Κάθισε στην αγαπημένη σου πολυθρόνα και απόλαυσε τον καφέ σου αργά γουλιά γουλιά. Μην τρέχεις. Χαλαρά… Η μέρα είναι δική σου.



6. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Άπλωσε τι κρέμες σου, κάνε τις μάσκες σου,



φτιάξε τα νύχια σου, τα μαλλιά σου, διάλεξε και φόρεσε όμορφα ρούχα. Μην τα κρατάς πάντα για μια καλή στιγμή. Αυτό που ζούμε καθημερινά είναι οι καλές μας στιγμές.



Όταν κοιταχθείς στον καθρέφτη χάρισε ένα κομπλιμέντο στον εαυτό σου. Το αξίζεις. Μην περιμένεις πάντα από τους άλλους.



7. Διάβασε ένα καινούργιο βιβλίο που εσύ θα έχεις διαλέξει και θα σου αρέσει το περιεχόμενο. Παράτα εκείνο που σου είχαν κάνει δώρο πρόπερσι και ακόμα το σέρνεις δίπλα σου.


8. Ακουσε μουσική. Διάλεξε τον ρυθμό που σου αρέσει και γιατί όχι, χόρεψε μέχρι τελικής πτώσεως. Θα σου κάνει απίστευτο καλό.



9. Παρακολούθησε μία ωραία ρομαντική ταινία που δεν σε αφήνουν οι άλλοι να δεις και κλάψε χωρίς να ντρέπεσαι αν σου προκαλεί έντονα συναισθήματα.




10. Ψάξε στα παλιά άλμπουμ και θαύμασε παλιές όμορφες στιγμές που έχεις ζήσει, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.


   11. Μην κάνεις απολύτως τίποτα. Κοίταζε έξω από το παράθυρό σου την βροχή που πέφτει


και χουχούλιασε στο κρεββάτι ή στην πολυθρόνα, χαζεύοντας περιοδικά.



12. Μην χολοσκάς για το φαγητό που δεν μαγείρεψες. Παρήγγειλε κάτι έτοιμο για την οικογένεια που σε λίγο θα εισβάλει. Ας φάνε και μια φορά ετοιματζίδικο....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.