Πως αποφεύγεις “τις τσούχτρες”? - O p t i m i s m

Πως αποφεύγεις “τις τσούχτρες”?

Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020

Και δεν αναφέρεσαι στις τσούχτρες που θα συναντήσεις στη θάλασσα. Αυτές με λίγη προσοχή, με κάποια προστασία, με φάρμακα, με σωστή ενημέρωση θα μπορέσεις να τις αντιμετωπίσεις επιτυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων.


Και για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ξαναενοχλήσουν, στο κάτω κάτω της γραφής,  πας σε άλλη παραλία.


Με τις μεταφορικές όμως τι γίνεται? Αυτές δηλαδή που μπορεί να συχνάζουν στο χώρο εργασίας σου, δίπλα στο σπίτι σου, κοντά σε όλες τις δραστηριότητές σου? Και δεν έχεις την δικαιοδοσία να τις διώξεις?


Και που εμφανίζονται μπροστά σου από το πουθενά? Και πάντα έχουν να σου πουν κάτι δυσάρεστο, κάτι άσχημο, κάτι που αισθάνεσαι ότι θα σε πληγώσει, θα σε πονέσει, θα σε κάνει ίσως και να κλάψεις, θα σε τσούξει δηλαδή, εξ ου και η ονομασία?


Αν το αποφασίσεις, μπορείς να τις απομακρύνεις, ακόμα και να τις εξαφανίσεις. Εσύ είσαι που τις επιτρέπεις  να υπάρχουν στη ζωή σου, και να την εξουσιάζουν.


Βέβαια θα ρωτήσεις: “ Και τι πρέπει να κάνω?”


Ακριβώς εκεί κρύβεται το μυστικό. Να αδιαφορήσεις. Να τους περάσεις το μήνυμα ότι δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που λένε για το άτομό σου. Ότι δεν νοιάζεσαι για την γνώμη τους. Ότι δεν υποφέρεις με τα λεγόμενά τους.


Η δική σου αδιαφορία θα ατονήσει την διάθεσή τους να σε κάνουν να υποφέρεις. Αν δεν έχουν αποτέλεσμα στην ψυχολογία σου, οι κακίες τους και οι μπηχτές τους,  για την κάθε κίνησή και κάθε πράξη σου, δεν θα αισθάνονται πλέον την διάθεση να ασχοληθούν μαζί σου.


Πάντα τέτοιους ανθρώπους τους τρέφει η μιζέρια και η δυστυχία που προκαλούν. Αν αντιληφθούν ότι δεν επηρεάζουν τα λεγόμενά τους, απομακρύνονται και ψάχνουν το επόμενο θύμα. Που σίγουρα δεν θα είσαι ούτε εσύ, όμως ούτε και κάποιος από το κοντινό σου περιβάλλον.


Γιατί κακά τα ψέματα, “οι τσούχτρες” ηδονίζονται στην ιδέα του εκφοβισμού, με αποτέλεσμα τα συνεχή μικρά τσιμπήματα, που είναι υπονοούμενα τα οποία εκτοξεύονται πάντα στην πιο ακατάλληλη στιγμή.
Και αυτοτροφοδοτούνται από την δική μας ανοιχτή πόρτα για να μπουν στη ζωή μας και να επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνο την αύρα μας αλλά και όλη την ύπαρξή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.