Μάθε να πετάς!!! - O p t i m i s m

Μάθε να πετάς!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2020
Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές μέθοδοι, που σε συμβουλεύουν να τις ακολουθήσεις, για να μάθεις να πετάς.



Με την κυριολεκτική έννοια, θα απευθυνθείς σε μία ειδική σχολή και εκείνοι θα σε καθοδηγήσουν και θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.




Με την μεταφορική έννοια όμως? Εκεί είναι που τα πράγματα περιπλέκονται, γιατί μπαίνουν στο παιχνίδι πολλοί παράγοντες, που δεν είναι πάντα εφικτό να τους εντοπίσεις και να τους αντιμετωπίσεις.




Το πρώτο και κυριότερο είναι η κοινωνία στην οποία ζεις. Η ζωούλα σου, η δουλίτσα σου, η θεσούλα σου, το σπιτάκι σου, το αυτοκινητάκι σου, οι διακοπούλες σου.




Όλα καλά, αλλά όλα μικρά και μίζερα. Σε πνίγουν και δεν σε αφήνουν να ανασάνεις. Τα νιώθεις σαν μία θηλιά στο λαιμό που άλλοτε είναι τόσο σφιχτή που νομίζεις ότι θα σε πνίξει, και άλλοτε είναι λίγο πιο χαλαρή. Αλλά και τότε σου λείπει οξυγόνο, χρειάζεσαι αέρα.




Αγκομαχάς και υποφέρεις. Είσαι πλέον σίγουρος ότι δεν ζεις. Με την έννοια που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Απλώς υπάρχεις και κινείσαι μέσα σε έναν κόσμο, που δεν θέλεις και σίγουρα δεν είναι αυτός που ονειρευόσουν, όταν σχεδίαζες τη ζωή σου.


Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου σίγουρα δεν το βλέπουν. Ούτε καν το προσέχουν. Εκπέμπεις ασταμάτητα S.O.S., αλλά πιστεύεις ότι μάλλον κανείς δεν σε ακούει.



Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ακούσεις αυτό που έχεις μέσα σου.  Άνοιξε καλά τα αυτιά σου και κάνε την ανατροπή.




Ίσως η ζωή που τώρα ζεις να μην ήταν δική σου επιλογή. Μπορεί να σε παρέσυραν τα θέλω και τα όνειρα των άλλων.




Δεν χρειάζεται να φροντίζεις και να νοιάζεσαι μόνο για την γνώμη που έχουν για το άτομό σου. 




Βάλε τους δικούς στόχους μπροστά και προχώρα. Ακολούθησε τα όνειρά σου. Είναι πολύ άσχημο να συμβιβαστείς με μία ζωή που δεν σου αρμόζει και δεν σου ταιριάζει, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι άλλοι το επέλεξαν για σένα.



Άνοιξε την πόρτα από το κλουβί σου και πέτα μακριά.


Μόνο έτσι θα γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος.Πέτα με τα δικά σου φτερά και ο δρόμος σου θα ανοίξει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.