Τα μωρά μας μεγαλώνουν!!! - O p t i m i s m

Τα μωρά μας μεγαλώνουν!!!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2020
Μεγάλωσαν.  Έπαψαν πλέον να είναι μωρά. Από τότε ιδίως που τους έκοψαν τα μακριά σγουρά τους μαλλιά δείχνουν πλέον παιδάκια. Μεγαλώνουν μέρα με την μέρα και γνωρίζουν όλο και περισσότερα πράγματα καθημερινά.



Επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω την έκφραση: ”είναι σαν σφουγγάρι” και σε κάνουν να απορείς και να καμαρώνεις. Και με το δίκιο σου φαντάζομαι.



Τα παρατηρείς να τρέχουν, να φωνάζουν, να παίζουν. Γεμάτα ενέργεια και χαρά. Ενδιαφέρονται για τα πάντα. Και σου μιλάνε και αναρωτιέσαι πότε πρόλαβαν και έμαθαν τόσες διαφορετικές λέξεις. Και τις εκφράζουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο αλλά πάντα την πλέον κατάλληλη στιγμή.




Τρώνε με όρεξη το φαγητό που τους αρέσει και κάνουν παζάρια, για ότι δεν είναι και τόσο του γούστου τους. "Αν το φάω όλο, μετά θέλω καραμέλα ή σοκολάτα", λέει το καθένα. Και εσύ συμμετέχεις στο παιχνίδι τους και όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή τους επιβραβεύεις. Τώρα θα σκεφτεί κάποιος ότι δεν είναι σωστό να γίνεται συνήθεια καθημερινή. Συμφωνείς και προσαυξάνεις αλλά είσαι και γιαγιά! Οπότε ένας πόντος παραπάνω…


Λατρεύουν το ποδήλατο και ψάχνουν κάθε ευκαιρία να ανέβουν και να εξασκηθούν. Με βοηθητικές ρόδες πάντα. Είναι άλλωστε τόσο μικρά ακόμα. Τα καμαρώνεις και αναλογίζεσαι πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Δεν τα προλαβαίνεις.


Και εκεί που λες ησυχία δεν έχουν αυτά το παιδιά, ξαπλώνουν στο πάτωμα, στην πολυθρόνα, στον καναπέ, όπου βρουν τέλος πάντων, κλείνουν τα όμορφα ματάκια τους και βυθίζονται στην αγκαλιά του Μορφέα.


Η ανάσα τους είναι απαλή και τα μάγουλά τους κατακόκκινα. Χαμογελάνε αχνά και διαπιστώνεις ότι βλέπουν κάποιο ωραίο όνειρο. Τα παίρνεις αγκαλιά και είναι τόσο τρυφερά, τόσο αγνά που αισθάνεσαι την επιθυμία να μην τα αφήσεις ποτέ από τα χέρια σου.


Τα ακουμπάς με προσοχή στο κρεβάτι τους και τα σκεπάζεις με μία ζεστή κουβέρτα. Και απλά τα θαυμάζεις καθώς έχουν τεντώσει τα ποδαράκια τους και χαλαρά ξεκουράζονται μετά από τόσο παιχνίδι.


Σε μία με δύο ώρες το πολύ θα πεταχτούν όρθια και θα φωνάξουν: “ξύπνησα’. Και εσύ γεμάτη αγάπη θα τρέξεις κοντά τους να τα αγκαλιάσεις, να τα παίξεις, να τα χαρείς.


 Όσο ακόμα είναι μικρά. Όσο ακόμα τα έχεις κοντά σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.