10 πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια! - O p t i m i s m

10 πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2020
Προσπαθείς να οργανώσεις το σπίτι σου και κατά συνέπεια και τη ζωή σου, παλεύοντας με αντικείμενα και ρούχα, παλιά, ελαφρώς έως πολύ χαλασμένα και κατά κύριο λόγο άχρηστα. Και βολοδέρνεις ανάμεσα σε ασφυκτικά γεμάτα ντουλάπια και είδη ξεπερασμένα που απλώς μεταφέρεις από τη μία τοποθεσία στην άλλη. Και αγκομαχάς. Και κουράζεσαι. Και σωματικά αλλά και ψυχικά.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να πετάξεις ότι δεν αξίζει να βρίσκεται πλέον στον χώρο σου, στο γραφείο σου, στο ντουλάπι σου, στο μυαλό σου.



Απλά ξεκίνα. Και όλα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά από όσο το φανταζόσουν και το φοβόσουν.
Μόνο πρόσεξε: Αντικείμενα από υλικά όπως χαλκός, μπρούντζος, μαντέμι με την κατάλληλη συντήρηση και αγάπη γίνονται σαν καινούργια. Επίσης δεν πετάς σχεδόν ποτέ τα βιβλία σου. Σε αυτά να επενδύσεις. Θα σε ανταμείψουν υλικά και ηθικά όταν θα είναι έτοιμα.


Για όλα τα υπόλοιπα ακολούθησε κάποια τρικ δοκιμασμένα και πετυχημένα.

1.-     Ξεχώρισε ότι είναι σπασμένο, ραγισμένο, φθαρμένο. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και τοποθέτησέ το σε μία μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Μην το ξανακοιτάξεις. Δεν υπάρχει λόγος. Όσο έζησε ήταν καλά. Τώρα ας πάει στην ανακύκλωση ή όπου αλλού επιθυμεί. Δεν σου πέφτει λόγος πια.


    2.-     Κοίταξε και αποφάσισε ποια σκεύη δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Είτε γιατί δεν σου αρέσουν και χαλούν την αισθητική σου, (Σίγουρα δεν τα διάλεξες εσύ, δώρα θα είναι) είτε γιατί απλά δεν τα χρειάζεσαι. Αν είναι σε καλή κατάσταση δώρισέ τα σε κάποιον γνωστό σου, φίλο σου, συγγενή σου. Αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στο μυαλό σου, μην ελπίζεις να τον βρεις κάποια άλλη στιγμή. Μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ. Ακούμπησέ τα χωριστά έξω από τον κάδο σκουπιδιών και κάποιος θα βρεθεί να τα πάρει και να τα χρησιμοποιήσει.


    3.-     Κάλτσες που έχει χαθεί η μία από το ζευγάρι και η άλλη στέκεται μόνη της, περιφρονημένη και μελαγχολική, κάποιος να την χρησιμοποιήσει, να την μετακινήσει, να της δώσει λίγη προσοχή.




    4.-     Παντόφλες που έχει κοπεί η μία, αλλά η άλλη σου φαίνεται υπέροχη και την καμαρώνεις, πως άντεξε στον χρόνο, αλλά ποτέ δεν την χρησιμοποιείς.


      5.-     Πουκάμισα και μπλούζες, φορέματα και παντελόνια, που όταν ήταν στα ντουζένια τους σε έκαναν να λάμπεις από ομορφιά και περηφάνεια, αλλά τώρα στις κρεμάστρες φθαρμένα, ξεθωριασμένα, δεν σου δίνουν την ίδια χαρά πια.  Αυτά λοιπόν και άλλα τόσα που δεν αναφέρεις, σε σακούλα και… Α, καλά που το θυμήθηκες. Σε ορισμένα μαγαζιά μπορείς να τα δώσεις για ανακύκλωση και σου προσφέρουν 10-15% έκπτωση για αγορές από τα είδη τους. Σκέψου το….


      6.-     Σεντόνια και πετσέτες, που τα είχες από τον γάμο σου. (Αυτό εννοείται ότι δεν ισχύει για τους νιόπαντρους) Ωραία κομμάτια. Κανείς δεν το αμφισβητεί. Αλλά σίγουρα έχουν φάει τα ψωμιά τους. Έχεις ήδη αγοράσει τα καινούργια, τα χρησιμοποιείς, τα χαίρεσαι, αλλά αρνείσαι πεισματικά να αποχωριστείς τα παλιά, τα γεμάτα αναμνήσεις, κατά την άποψή σου πάντα. Μπορείς να τα κρατήσεις στο μυαλό σου, στη μνήμη σου, στην καρδιά σου. Δεν χρειάζεται να τα έχεις και στην συρταριέρα σου. Απαλλάξου από αυτά το συντομότερο δυνατόν.


        7.-     Στοίβες από παλιά περιοδικά και εφημερίδες που τα έχεις χιλιοδιαβάσει, διαφημιστικά που ναι μεν σου αρέσουν, αλλά πόσα πια να μαζέψεις.




        8.-     Λογαριασμοί που τους έχεις χρυσοπληρώσει και δεν θα σου χρειασθούν ποτέ πια, (κράτησε τους δύο τελευταίους από κάθε περίπτωση). 



        9.-     Καλλυντικά και κολώνιες που είχες αγοράσει από τότε που ήσουν στην εφηβεία.




        10.-    Φάρμακα που έχουν λήξει αλλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, γιατί ποτέ σου δεν τα έψαξες, και, και, και, και, και ………    
            


          Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη. Αν ασχοληθείς για λίγο με όλα αυτά που τελικά και το φενγκ σούι σου χαλάνε, σίγουρα και χώρο θα ανακαλύψεις, αλλά θα αισθανθείς και πιο ανάλαφρος, πιο ανανεωμένος, πιο χαρούμενος. Με καλύτερη αύρα γύρω σου. Καλή ευκολία!!!

          Δεν υπάρχουν σχόλια:

          Από το Blogger.