Πως θα αντιληφθείς ότι κάτι... δεν πάει καλά στη σχέση σας - O p t i m i s m

Πως θα αντιληφθείς ότι κάτι... δεν πάει καλά στη σχέση σας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020

Είσαι μέσα στην καλή χαρά. Έχεις βρει το έτερον ήμισυ. Η σχέση σας είναι πια μακροχρόνια και, κατά την γνώμη σου πάντα, αρκετά σοβαρή και με προοπτικές. Βρίσκεσαι καθισμένη πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι.



Όλα τα θεωρείς τέλεια και ιδανικά. Εσύ από την πλευρά σου είσαι τόσο ειλικρινής, κάτι σαν ανοιχτό βιβλίο, και έτσι πιστεύεις ότι είναι και ο άλλος. Είναι όμως τα πράγματα όπως ακριβώς τα νομίζεις και τα φαντάζεσαι, ή?
Πριν λοιπόν την πατήσεις, έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά, για να μπορείς κάποτε να κοιμάσαι πραγματικά ήσυχη.





Τι είναι αυτό ή αυτά που πρέπει να σου κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου?

1-     Όταν κοιτάει με τις ώρες το κινητό του, μιλάει σιγά, στέλνει μηνύματα, το κλείνει βιαστικά πριν προλάβεις να δεις με ποιον ή ποια επικοινωνεί και αρχίζει τα: “ Από την εταιρία τηλεφωνίας ήταν πάλι, με έχουν πρήξει από το πρωί, αμάν τους βαρέθηκα”. Μπορεί όντως να συμβαίνει το συγκεκριμένο γεγονός. Αλλά αν τον ξαναπιάσεις να επαναλαμβάνει τα ίδια, κάποια άλλη στιγμή, μάλλον δεν πρέπει να το καταπιείς και πάλι αμάσητο.


 2-     Έχετε κανονίσει μια έξοδο οι δυο σας, κάτι που σχεδιάζατε καιρό γιατί σας έχει φάει η κλεισούρα το τελευταίο διάστημα. Τσουπ στα ξαφνικά προκύπτει κάτι έκτακτο από τη δουλειά του. Κάποιος ξεχασμένος πελάτης, ένα email που μπορεί μόνο!!! από το γραφείο να στείλει, ο εργοδότης του που κάτι θέλει κλπ. κλπ. Πρέπει δυστυχώς να πάει επειγόντως. Όταν και αν επιστρέψει αναζήτησε τα πειστήρια. Ένα ξένο άρωμα, μια τρίχα που σίγουρα δεν είναι δική σου στο πουκάμισο του, μια πιπιλιά που μάταια προσπαθεί να εξαφανίσει με δικό σου μέικ-απ ή και φουλάρι, ή και απλά το ένοχο βλέμμα του, είναι μόνο μερικά δείγματα για να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Μην αγχώνεσαι. Μην κάνεις ακόμα σκηνή. Απλά παρατηρείς και περιμένεις.


3-     Δεν σου κάνει πια κομπλιμέντα. Δεν σε κάνει να νιώθεις ιδιαίτερη, ξεχωριστή, μοναδική.  


4-     Άρχισε να μην σε προσέχει. Αν φοράς κάτι καινούργιο, αν άλλαξες τα μαλλιά σου, αν φόρεσες γυαλιά μυωπίας, αν έχεις βγάλει ένα καρούμπαλο στο κεφάλι σου, αν έχεις γίνει ένας άλλος άνθρωπος στην τελική και αυτός δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα από όλα αυτά. Εάν άρχισες να περνάς απαρατήρητη μάλλον πρέπει να δεις με άλλο μάτι την συνέχεια της σχέσης σας.


5-     Δεν παινεύει πια τις μαγειρικές σου ικανότητες. Ότι και αν του σερβίρεις θα το φάει αλλά ούτε θα το συζητήσει, ούτε και θα το εκτιμήσει.


6-    Πάντα οι άλλοι βρίσκονται σε πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του. Είτε είναι οι γονείς του, είτε οι κολλητοί του, είτε οι συνεργάτες του. Βέβαια αν υπάρχει κάποιο παιδί από προηγούμενη σχέση ή και γάμο εννοείται ότι αυτό θα είναι η άμεση προτεραιότητά του. Σε αυτή την περίπτωση απλά θα πρέπει να το δεχθείς, διαφορετικά είναι καλύτερα να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί το παιδί του θα είναι πάντα το άλφα και το ωμέγα της ζωής του.



7-     Βρίσκεσαι σε κοινό χώρο μαζί του, σε φλερτάρουν και αισθάνεσαι ότι δεν ιδρώνει καν το αυτί του. Σε θεωρεί τόσο σίγουρη, τόσο δεδομένη ή δεν τον ενδιαφέρεις πια? Όποιος και αν είναι ό λόγος θα πρέπει σίγουρα να σε προβληματίσει.



8-     Δεν συζητάει πια μαζί σου για όσα τον ενδιαφέρουν. Την δουλειά του, τις ανησυχίες του, τα προβλήματά του. Αισθάνεσαι ότι σιγά σιγά απομακρύνεται από κοντά σου, κάθε μέρα και πιο πολύ.


9-    Αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους που μέχρι πρότινος συμπαθούσε και έκανε παρέα και προφασίζεται δικαιολογίες για να μην συναντιέται μαζί τους, υποσχόμενος αόριστα “σίγουρα κάποια άλλη φορά”.


10-    Δεν σου κάνει δώρα. Ξεχνάει επετείους, γιορτές, γενέθλια και φυσικά ξεχνάει ότι κάποτε σου έκανε δώρα άνευ λόγου και αιτίας, απλά γιατί σε αγαπούσε.


11-    Και αν είναι τσιγκούνης, τώρα που μιλήσαμε για δώρα, σκέψου το πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσεις μαζί του. Συνήθως λένε ότι όποιος είναι τσιγκούνης στα χρήματα, είναι περισσότερο τσιγκούνης και στα αισθήματα. 


Όποιος και αν είναι ο λόγος που δεν θα είστε πια μαζί, μην απελπίζεσαι και μην απογοητεύεσαι. Στους τόσους…. ανθρώπους που υπάρχουν στους χώρους που εσύ βρίσκεσαι και κινείσαι, σίγουρα θα εμφανισθεί αυτός που θα είναι πραγματικά το ταίρι σου. Και θα σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη. Και θα είναι για μια ολάκερη ζωή.


Αν βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν αγγίζει την δική σας σχέση, τότε σίγουρα είσαι πολύ τυχερή και μπορείς απλά να απολαύσεις την ευτυχία σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.