Ο μπαμπάς σου!!! - O p t i m i s m

Ο μπαμπάς σου!!!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020
Μιλάμε συνέχεια για την μάνα, την μητέρα, την μαμά. Και όλοι συμφωνούμε ότι είναι μαγική η σχέση του παιδιού με τη μητέρα του.


Αλλά είναι και κάποιος μπαμπάς που δεν μπορείς πάρα μόνο να τον λατρεύεις. Βρίσκεται δίπλα σου από τότε που έχεις εικόνα για τον εαυτό σου, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, πάντα.


Στο νανούρισμα, στο παιχνίδι, στο φαγητό, στο διάβασμα, στις δραστηριότητες, στην βόλτα. Μεγαλώνεις μαζί του και τον θαυμάζεις και τον αγαπάς κάθε μέρα και περισσότερο.  Οι αναμνήσεις πολλές, αμέτρητες και υπέροχες! Θυμάσαι, θυμάσαι, θυμάσαι!!! Όταν μάθαινες χορό πατώντας πάνω στα πόδια του για να μην χάσεις τα βήματα...,


όταν σε κρατούσε για να ισορροπήσεις στο ποδήλατο,


όταν σου έδειχνε τα μυστικά της κουζίνας...,


όταν τραγουδούσατε παρέα παίζοντας μουσική...,


όταν πετούσες και σε έπιανε στον αέρα και εσύ γελούσες...,  απολαμβάνοντας την αγάπη του και την ζεστασιά του. 


Και πόσες πολλές είναι οι φορές που σε ανέβασε στους ώμους του για να βλέπεις καλύτερα κάποια παράσταση.


Και όταν προσπαθούσες στο σχολείο να μάθεις την προπαίδεια και αδυνατούσες  όπως και τόσα άλλα παιδιά, αυτός ήταν που σου έμαθε το μυστικό του 9 (ένα ανεβαίνει – ένα κατεβαίνει) και ήταν πάντα δίπλα σου σε κάθε προσπάθειά σου.
Και πίστευε σε σένα και ήταν αυτός που διεύρυνε τους ορίζοντές σου και σε οδήγησε να χρησιμοποιείς το μυαλό σου εφοδιάζοντάς σε με βιβλία αλλά και απλά περιοδικά και εφημερίδες.


Και σε συνόδευε παντού, από παιδικά πάρτυ και χορούς του σχολείου, μέχρι τότε που έδινες εξετάσεις για το Lower ή και για το πανεπιστήμιο.
Και αγωνιούσε όταν έπεφτες και σε έπαιρνε αγκαλιά για να τα ξεχάσεις όλα. Και πολλές φορές αισθανόσουν ότι εκείνος πονούσε περισσότερο από εσένα που χτύπησες. Ίσως γιατί καρδιοχτυπούσε για σένα.

Και πάντα σε έπαιρνε μαζί του σε εκδρομές και σε ταξίδια, ακόμα και τότε που ήσουν τόσο μικρή, για να ανοίξει το μάτι σου και το μυαλό σου σε νέες εικόνες και εμπειρίες.



Και κάθε βράδυ ερχόταν στο κρεβάτι σου να σε νανουρίσει, να σε σκεπάσει, να σου διαβάσει παραμύθια,


να σου δώσει το φιλί της καληνύχτας, ακόμα και όταν είχες μεγαλώσει και τα θεωρούσες όλα αυτά βλακείες και δυσανασχετούσες.


Φυσικά και ήταν πάντα παρών σε κάθε όμορφη αλλά και άσχημη στιγμή της ζωής σου. Άλλοτε να σε καμαρώνει και να χαίρεται μαζί σου, όπως όταν πρωτοπήγες στο σχολείο



και άλλοτε να σε παρηγορεί και να σου συμπαραστέκεται, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για σένα.


Δεν σου είναι εύκολο να βρεις, ψάχνοντας στις αναμνήσεις σου, κάποια στιγμή που δεν ήταν πλάι σου, στο πλευρό σου.


Όταν ήσουν μικρή, στην εφηβεία νομίζω,  πίστευες ότι ανακατευόταν στη ζωή σου, αλλά τώρα που έχεις ωριμάσει καταλαβαίνεις ότι απλώς σε προστάτευε από τις κακοτοπιές.


Βέβαια από τα φλερτ που είχες και πάντα τα γνώριζε (ακόμα απορείς πως τα κατάφερνε και ήξερε τα πάντα) κανένας μα κανένας δεν ήταν άξιος για σένα. Πάντα ονειρευόταν κάτι μαγικό για σένα την πριγκίπισσά του. Αλλά ποτέ δεν σε εμπόδισε να έχεις εσύ την επιλογή.


Και αργότερα όταν μεγάλωσες και άνοιξες τα φτερά σου και δημιούργησες την δική σου οικογένεια ήξερες ότι ήταν πάντα εκεί. Να σε προστατεύει και να σε βοηθάει σε ότι και αν χρειαζόσουν. Φύλακας άγγελος για πάντα δίπλα σου. Ο δικός σου μοναδικός μπαμπάς!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.