5 Πράγματα που δεν θέλεις να σου κάνουν - O p t i m i s m

5 Πράγματα που δεν θέλεις να σου κάνουν

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020

Καλώς ή κακώς ζεις σε κοινωνία. Που σημαίνει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να συναντάς καθημερινά ανθρώπους κάθε κατηγορίας και να συναλλάσσεσαι μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές εκνευρίζεσαι, θυμώνεις, αγκομαχάς και γενικώς χαλάς την διάθεσή σου.

Ok το γνωρίζεις ότι είναι αναμενόμενο να μην ταιριάζεις με όλους και να διαφέρεις σε πολλά. Αυτό όμως δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη, να είσαι ευγενικός.




Προσπάθησε λοιπόν να βρεις ποια είναι αυτά που σε ενοχλούν στους άλλους, ώστε εσύ από την πλευρά σου να τα αποφύγεις τελείως:

1.     Βρίσκεσαι στο super market και έχεις αγοράσει ελάχιστα είδη, γιατί έτσι γούσταρες η γιατί μόνο αυτά χρειαζόσουν. Δική σου ήταν η επιλογή. Θεωρούμε πάντα ότι είσαι καλά στην υγεία σου και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Όταν λοιπόν φθάσεις στο ταμείο για να πληρώσεις, μην χώνεσαι μπροστά και απαιτείς να σου δώσουν τη θέση τους οι προηγούμενοι από εσένα.  

Δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν σε ανάγκασε κανείς να πας να ψωνίσεις. Είναι αγένεια, για να μην περιμένεις εσύ καθόλου, κάποιος άλλος να χρειαστεί να περιμένει ακόμα περισσότερο.


2.     Περιμένεις στη στάση του λεωφορείου μαζί με πολλούς άλλους. Δεν επιτρέπεται να σπρώχνεις για να περάσεις μπροστά τους. Και επίσης όταν το λεωφορείο σταματήσει, κάνε χώρο ώστε να κατέβουν πρώτα όσοι έχουν φθάσει στον προορισμό τους, και μετά ήσυχα ανέβα πάνω. 
Και μην ορμάς για να κόψεις πρώτος εισιτήριο. Περίμενε την σειρά σου. Αν καταφέρεις να βρεις θέση και καθίσεις έχει καλώς. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει. Δεν θα χρειαστεί να ταξιδεύεις πολλές ώρες μέχρι να φθάσεις.


3.     Περπατάς σε δρόμο με αρκετή κίνηση. Είναι καλό να σκέφτεσαι ότι δίπλα σου, μπροστά σου, πίσω σου κυκλοφορούν επίσης άνθρωποι, 
που δεν θα ήταν και τόσο ευχαριστημένοι να ποδοπατηθούν ή να σπρωχτούν από εσένα. 
Και προσπάθησε να μάθεις να ελίσσεσαι. Διαφορετικά έτσι όπως πας μονοκόμματα, σαν να περπατάς στον προσωπικό σου δρόμο, σίγουρα θα τραυματίσεις κάποιον.


4.     Βρίσκεσαι σε κάποια ταβέρνα με φίλους. Η ώρα έχει περάσει και πεινάς πάρα… πολύ. Μέχρι να έρθουν τα πιάτα που παραγγείλατε ξεχωριστά ο καθένας, το τραπέζι γεμίζει με σαλάτες και μεζεδάκια. Αλλά είναι κοινά. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, είναι για όλους.


Εννοείται ότι αν ορμήσεις και τρως ασταμάτητα, κάποιος από την παρέα θα μείνει νηστικός. Ίσως αυτός που απολαμβάνει να τρώει πιο αργά, να πίνει λίγο και να μιλά. Σκέψου το. Την άλλη φορά μπορεί να μην σε καλέσουν.


5.     Συναντιέσαι με γνωστούς σου για να πιείτε έναν καφέ, ένα ποτό, να μιλήσετε, να περάσετε καλά. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή να παίζεις συνέχεια με το κινητό σου, να ανεβάζεις φωτογραφίες και να κάνεις 
like, εκείνη τη στιγμή, σε άρθρα και φωτογραφίες που σου αρέσουν.

Ειλικρινά τώρα. Αν κάτι από όλα αυτά, θα σου άρεσε να σου το κάνουν….Τότε τι να πούμε. Η επιστήμη σηκώνει για μια ακόμα φορά τα χέρια της ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.